סלט גבעולי מנגולד וכרישה – חם, חריף ומרענן של ורד
אם את אוהבת סלטים חמים-קרים עם עומק טעמים, תיבול עדין וניחוח ביתי – הסלט הזה בדיוק בשבילך.
ורד שיתפה אותנו ב־מתכון בריא ולא שגרתי שמשלב גבעולי מנגולד, כרישה, שום ותיבול ארומטי – כל מה שצריך בשביל מנת ירק טעימה שמסייעת לקדם הצלחות.
המתכון מתאים במיוחד למי שמחפשת רעיונות ל־תפריט דיאטה עשיר ויצירתי.
???? סלט מבושל גבעולי מנגולד וכרישה – של ורד
רכיבים:
3 צרורות מנגולד – רק הגבעולים, חתוכים בינוני (אפשר להוסיף את העלים רק מצרור אחד)
2 כרישות – החלק הלבן בלבד, חתוך דק
7 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח (לא חובה)
כף שמן זית (אפשר גם לבשל במים)
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה מעושנת
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
בסיר גדול ועל להבה בינונית – להשחים מעט את הכרישה והשום
להוסיף את המנגולד ולערבב
להוסיף את שאר המרכיבים
לבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם
לטעום, לתקן תיבול ולהגיש – הכי טעים כשהסלט קר! ❄️
???? כיצד לשלב בתפריט?
הסלט עשיר בירקות מבושלים, דל שומן ודל קלוריות –
וניתן לשלב אותו בחופשיות בגדר ההיגיון כחלק מ־תהליך הרזיה מאוזן.
הוא מתאים לצהריים או ערב, כתוספת למנה חלבונית או כחלק מארוחה קלה ועשירה בירק.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
קלוריות 46.85 kcal
חלבון 2.08 גרם
פחמימות 10.46 גרם
שומנים 0.26 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את הסלט?
???? שתפי איתנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
