כניסה
למנויות
צרו קשר
כניסה
למנויות
צרו קשר

מנות עיקריות

חיפוש מתכון
אחת הארוחות האהובות והמוצלחות - בסיר אחד יש לנו ארוחה שלמה וכל מה שנשאר זה להכין סלט שווה ולהנות מהטעם המושלם ומהגוף המתחטב
קראי עוד >
זהו אחד מהמתכונים שמיקי הכריזה עליהם כמקדמי החמסה שלה, בכמה דקות של השקעה אפשר ליצור ארוחה לתפארת. הכנת? נשמח שתשתפי, מיקי הכי תשמח לשמוע על כך!
קראי עוד >
מתכון פשוט וטעים! ניתן להכין גם עם מש שלא הונבט אך אז זמן הבישול כפול. כמות הויטמינים גדלה בהנבטה בעשרות עד מאות אחוזים, בנוסף זה מסייע לעיכול ומסייע להפחתת תחושת הנפיחות שאנשים רבים חשים אחרי אכילת קטניות.
קראי עוד >
כמה עובדות מעניינות על טופו: ???? הוא דל בשומנים ומכיל כמות גבוהה של חלבון. ???? ניתן להכין ממנו מגוון מנות והוא ידוע כסופג טעמים ???? במזרח אסיה הטופו הוא אחד החלבונים הנפוצים ביותר - גם בקרב אוכלי בשר! הטופו עשוי מפולי סויה שעברו תהליך התססה. מקורו בסין שם התגלה והיה בשימוש מזה כ 2000 שנים!!! ???? הטופו עשיר בפיטואסטרוגנים - מרכיבים דמויי הורמונים שעשויים לאזן את רמות האסטרוגן בגוף ובכך לסייע למגוון מצבי בריאות נשיים: תופעות גיל המעבר, כאבי מחזור, שחלות פוליציסטיות ועוד... בעבר חשדו בו כמסרטן אך לאחר מחקרים הבינו שההפך הוא הנכון. ???? על פי האגודה האמריקאית למניעת סרטן מוצרי הסויה מהווים גורם מגן מפני סרטן השד, רחם ופרוסטטה. ???? יש מגוון מרקמים ואיכויות לטופו, האהוב עליי הוא הטופו קדיתא - נכון שלא יכולתם להעביר יום נוסף ללא מידע זה? המתכון השווה של מורן יחד עם רבים שווים נוספים נמצא באתר שלנו (לינק בביו) ולינק ישיר למתכון עולה כעת בסטורי! הכנת? נשמח לשמוע על כך!
קראי עוד >
פאבה - הגירסה היוונית לחומוס ???? את הפאבה מכינים מאפונה צהובה, במקור מכינים מקטנייה בשם Santorini Fava, האפונה הצהובה דומה לה מאוד וזמינה יותר בישראל. ניתן לשלב עם פטריות מוקפצות, מעולה כמנה העיקרית אך גם כתוספת וזה בדיוק כמו שאני אוהבת - קל ומהיר להכנה, טעים, בריא ומקדם הצלחות. רוצה סיבות נוספות? האפונה הצהובה עשירה בחלבון, ברזל, סידן ואשלגן. היא עשירה בסיבים תזונתיים ובעלת ערך גליקמי נמוך - יתרונות אלו הופכים אותה למושלמת לירידה במשקל, איזון מדדי הסוכר, תחושת שובע לזמן ממושך וכל הטוב הזה במינימום מאמץ, כן?
קראי עוד >
המתכון למפרום המפורסם עבר בקבוצות וכבר לא ממש זכרנו מי היתה הראשונה שהכינה, ההצלחה שלו סחפה עוד ועוד נשים לנסות ולהתאהב - בתמונה זה בביצוע של עדי וכשתכיני נשמח שתפנקי אותנו בתמונה לאחר האפייה שעושה חשק להכין!
קראי עוד >
מתכון מהיר להכנה, מינימום מאמץ והטעם מושלםםםםם ובמיוחד שזה עם טופו קדיתא האגדי!
קראי עוד >
השקדים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, נוגדי חימצון ואפילו חלבונים. כמון החלבון שמצויה בשקדים היא גבוהה באופן יחסי לאגוזים למיניהם. שקדים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות ונוגדי חמצון המחזקים את מערכת החיסון, שומרים על בריאות הלב, ונלחמים במחלות קרדיווסקולריות. בנוסף השקדים עשירים באשלגן, סידן, מנגן, נחושת, מגנזיום וארגנין. כולם רכיבים תזונתיים חיוניים התומכים בלחץ דם בריא ורמת כולסטרול תקינה. מחקרים הראו כי צריכה קבועה של שקדים מקדמת הפחתה של הכולסטרול "הרע" LDL, במיוחד בקרב סוכרתיים ואנשים בעלי כולסטרול לא מאוזן.
קראי עוד >
תבשיל עדשים שחורות במינימום מאמץ ומקסימום הצלחה למי שמחפשת מתכון שיקדם להצלחה הבאה!
קראי עוד >
תבשיל שומר של אבא שמעון - אבא של איילת שידוע כבשלן על, מוזמנת להכין ולשתף כשאת מכינה! שומר מכיל טעם ייחודי וניתן לאכול חי או מבושל, רגע לפני שהוא נעלם לנו (סביב אפריל) שווה לרוץ ולהכין!!! לשומר שפע סיבים תזונתיים ולכן הוא מעולה לירידה במשקל, ניקוי הגוף והפחתת רמות הכולסטרול. הוא מקל על כאבי בטן, מפיג גזים, נפיחויות ועצירויות והוא ידוע גם בשל תכונותיו האנטי סרטניות בזכות כמות גבוהה של נוגדי חימצון. השומר מכיל כמות נכבדת של אשלגן וויטמין C, ברזל ומגנזיום. השומר הוא מקור לסידן, מונע אוסטופורוזיס ומפחית לחץ דם וזה בנוסף לתכונות האנטי דלקתיות שהוא ידוע בהן וצבר מוניטין חיובי גם בזכות יתרונותיו לחיזוק המערכת החיסונית. בקיצור, אני נהנית מכל הזדמנות שהוא מככב על הצלחת!!! מי מצטרפת ומכינה?
קראי עוד >
הידעת? שעועית אדומה יחד עם שעועית האזוקי תופסות מקום של כבוד בראש מצעד המזונות שמקדמים ירידה במשקל! השעועית האדומה מכילה שיעור גבוה של סיבים תזונתיים המשפרים את תהליך העיכול, אולם הייחודיות שלה טמונה דווקא ברכיב אחר שמצוי בה בשיעור הגבוה ביותר - מוליבדן. זהו מינרל ייחודי שמצוי רק במעט מזונות ברחבי העולם המערבי וממלא תפקיד חשוב בניקוי הרעלים של הכבד.
קראי עוד >
קציצות מאש וסלק או בשמן החדש - קציצות אנטי אייג'ינג (; שעועית המאש מכילה כמות גדולה של חלבון, סיבים, וויטמינים מקבוצת B, מינרלים וברזל. בזכות הנחושת המצויה במאש אנו נהנות מתרומה להגמשת עור הפנים ועור מבריק, בריא וחלק יותר. הנבטת המאש תתרום להגברת הפוטנציאל והנאה מהגברת היתרונות הבריאותיים. זוהי שעועית קלה מאוד להנבטה ומומלצת למי שטרם הנביטו ומעוניינות להתנסות בכך.
קראי עוד >
איזה כיף שיש מתכונים שהם ממש קלילים וטעימים - החלק המורכב ביותר בהכנת המתכון הזה הוא טיגון הבצל כך שהיי - כל אחת ואחד יכולים! על פי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO) הקינואה היא אחד מהמזונות בעלי הערך התזונתי הגבוה ביותר. דבר זה הוביל להכרזה על שנת 2013 כשנת הקינואה הבינ"ל - דבר שמטרתו להגביר חשיפה ומודעות לאיכויות של המזון. הקינואה מעולה לירידה במשקל בזכות הערך הגליקמי שלה - היא תורמת לאיזון רמות הסוכר בדם, עשירה בסיבים, ברזל, מגנזיום, אשלגן, אבץ, ויטמין E, סידן, נחושת וזו רק רשימה חלקית... היא אינה מהונדסת גנטית, נטולת גלוטן וכשלומדים להכין אותה היא טעימה ומשתלבת מעולה בשפע מתכונים.
קראי עוד >
תבשיל עדשים שחורות, טעים ממש וקליל להכנה - החלק המורכב הוא טיגון הבצל כך שאם את יודעת לטגן בצל את הולכת להנות מתבשיל הצלחה מפנק, מוכנה?
קראי עוד >
בודהה בול זה כינוי לארוחה צבעוני, בריאה וטעימה שמוגשת בכלי עגול, כל מה שצריך זה קטניות, בסיס של פחמימה כמו אפונה/אורז מלא/קטניות/אבוקדו, ירקות ועשבי תיבול לפי הטעם ויש לנו ארוחה שווה ואידיאלית כשאנו יוצאות ליום ארוך מחוץ לבית ומעוניינות בארוחה מקדמת הצלחות שתשמר מעולה בציידנית בימי הקיץ החמים או בימים קרירים, טוב נו - בכל מזג אויר כיף להצליח! את השם "בודהה" כנראה הצמידו לקערה חובבי היוגה והבריאות כדי לתת שם בעל עומק ומשמעות, ולרמז על אורח חיים של צניעות ורוחניות. שמות נוספים הם "קערת אנרגיה" / "קערת צבעי הקשת" (באנגלית זה נשמע טוב יותר)
קראי עוד >
הפול הוא פצצה תזונתית משובחת - עשיר בסיבים תזונתיים, מקור מעולה לחלבון, חומצה פולית וויטמינים מקבוצת B, ברזל ומגנזיום. חשוב לדעת שהוא אסור למאכל לאנשים שיש להם מחלה גנטית של חוסר באנזים G6PD, כל השאר יכולים להנות ממנו והוא טעים ממש!!! הוא בעל ערך גליקמי נמוך ומעולה למי שמעוניינ/ת לרדת במשקל! ולא פחות חשוב - הוא קל להכנה!!!!
קראי עוד >
חוביזה - סופר פוד נגיש וזמין, זה הזמן להזדרז ולקטוף לפני שהוא נעלם (או מתמלא חורים...) ניתן לאכול את העלה או הגבעול, הגבעול עשיר יותר בטעם וגם בחלבונים, מינרלים וויטמינים. החוביזה עשירה בברזל שנספג טוב יותר מזה שבחברו התרד, בנוסף לברזל נהנה גם ממנת סידן איכותית, וויטמינים מקבוצת A,B,C
קראי עוד >
שעועית מאש עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים וברזל. היא עשירה בנחושת ולכן ידועה בתרומתה להאטת תהליך הזדקנות העור ושיער מבריק! אפשר להנות ממנה ללא השרייה ממושכת אך כמו תמיד השריית קטניות לפחות לילה מעניק יתרון עצום לערכים התזונתיים והמאמץ היחיד הנדרש מצידנו הוא להכניס לכלי עם מים, כן? התרד עשיר בנוגדי חימצון וסיבים תזונתיים, הוא מסייע יחד עם המאש עם יתרונות נוספים שמאטים את תהליך ההזדקנות של העור, יעיל מאוד לאיזון רמות סוכר, שיקום כבד, איזון רמות לחץ דם ועוד... יחד השילוב טעים ממש ומסוג המתכונים שכיף לשמור ולחזור שוב ושוב להכין!
קראי עוד >
לחמניות לפסח - המתכון הינו ל 15 לחמניות, כל לחמנייה כ 100 קלוריות, מכיוון שחורגת ממנת הפחמימה – להגביל סוג זה עד פעם ביום כפחמימה שחורגת.
קראי עוד >
אז למה דוחן? קודם כל הוא טעים, גילינו קוסקוס נטול גלוטן! ממש כך וגם הוא ידוע בכך שמשפר את בריאות הלב, תורם לאיזון לחץ דם, מאזן את רמות הסוכר בדם - במחקרים ממש ניתן לראות כיצד חולי סכרת סוג 2 נהנים מירידה בערכי הסוכר ע"י שילובו בארוחות. הדוחן מסייע להפחתת רמות כולסטרול והיי החמוד הזה גם נטול גלוטן! הוא דגן מעולה ובשילוב עם קטניות נרוויח חלבון מלא ממקור צמחי! הוא עשיר במגנזיום ואשלגן, מכיל ויטמין E וגם ויטמינים רבים מקבוצת B. הדוחן מכיל קטכינים אשר נקשרים למתכות כבדות בזרם הדם שלכם, מסייעים לגופכם להוציא אותן החוצה וכך נוצרת הקלה על תפקודי הכבד והכליות שלכם.
קראי עוד >
העדשים והחומוס עשירים בסיבים תזונתיים, תורמים לתחושת שובע לזמן ממושך ונמצאו במחקרים כמפחיתות את הסיכון לסבול ממחלות לב, סוכרת, שומנים גבוהים בדם ויתר לחץ דם. טעים, משביע, מקדם הצלחות - את עוד מחכה???
קראי עוד >
עלי המנגולד מכילים כמות נכבדת של ויטמינים, זאת בנוסף למינרלים ולסיבים התזונתיים. הם תורמים לאיזון הסוכר בדם, מהווים מקור מצויין לסידן, מעולים לשילוב בארוחות של מי שסובל/ת מאנמיה וזאת עוד לפני שהתייחסנו ליתרונות המשמש ושאר הרכיבים כן? המשמש גם הוא עשיר בבטא קרוטן כמו ידידו עלה המנגולד, הוא עשיר בנוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. המשמש מומלץ לאנשים שסובלים מכולסטרול גבוה או רמות סוכרים גבוהות בדם. מוקפץ שהוא חגיגת יתרונות בריאותיים וזה עוד לפני שהתייחסנו לכל רכיב אבל היי, לא באת לקרוא - באת לבשל אז....
קראי עוד >
דאל הוא מאכל הודי, מבוסס על קטניות - בדרך כלל עדשים (אפשר גם משעועית/חומוס/אפונים) מקור השם הוא בשפת הסנסקריט ומשמעותו "לחלק", נהוג להגיש אותתו בתוספת אורז ואני בעיקר אוהבת להכין דאל כי זה מזון משביע, בריא, מקם הצלחות וממש טעים!!! המתכון הנוכחי הוא לא מתכון הודי מסורתי אלא משהו שהמצאתי כשרציתי להכין ארוחה שכל רכיביה בסיר אחד וחייבת לגלות שהתאהבתי - יצא חלומי!!!! רוצה להתאהב גם? קדימה להכנה!!!
קראי עוד >
טורטיות קינואה קלות להכנה, עשירות בחלבון וטעימות מאוד לאוהבי הקינואה!
קראי עוד >
לביבות ממאש מונבט - חלומיות!!! הן טעימות, פחות פוטוגניות אך עם טעם אלוהי וקצת מתפרקות ועדין כבר בא לי להכין אותן שוב!
קראי עוד >
לביבות בטטה ותפוחי אדמה מטריפות, כיף להכין בחנוכה אך מעולה לכל השנה כתוספת לארוחת ערב. אפשר לשלב כארוחה של החלפת רכיבים יחד עם סלט ליד ואז להנות מכמות גדולה יותר של לביבות בארוחה.
קראי עוד >
קל להכנה וטעים ברמה שמפתיע עד כמה במינימום השקעה יכולה לצאת ארוחה כל כך טעימה! 3 דקות הכנה לטופו ולהשרות במקרר כשעה, אפשר שעתיים ואם ממש הזכרנו מראש אז לילה, במקרה הזה זה הושרה שעה בלבד ויצא מענג!
קראי עוד >
דוסה - הלאפה שתכבוש את המטבח שלך! מדובר במנעין לאפה הודית שנמכרת בכל פינת רחוב בהודו, אפשר למלא אותה בכל תבשיל או סלט שאוהבים. אין בה גלוטן והיא טעימה, משביעה ובעלת שפע יתרונות בריאותיים.
קראי עוד >
מכירה את זה שאין לך כח או זמן לבשל אך בא לך שתהיה ארוחה טעימה במינימום מאמץ? המתכון הזה נולד בשבילך! נסי אותו ושתפי כשאת מתאהבת
קראי עוד >
קבלי את מלכת האנטיאייג'ינג שתורמת לפרו אייג'ינג בריא, מעניקה יתרון לעור הפנים ומאיטה את תהליך ההזדקנות ובנוסף קל להכין ממנה מטעמים והיא לא מחייבת השרייה אך כמו כל הקטניות השרייה מעניקה יתרון שלא דורש מאיתנו מאמץ ובתמורה היתרונות שנרוויח גדלים במאות אחוזים כך שמבחינתי לוותר על כך זו לא אופציה ושווה לנו להתרגל להשרות ולהקפיא לאחר השרייה או השרייה והנבטה וכך תמיד כשנרצה יהיה לנו קל להכין!
קראי עוד >
להאמין. לפעול. להגשים.