מרק אפונה משגע
מרק אפונה תמיד היה מהמרקים האהובים עליי... הוא טעים, משביע ומקדם הצלחות ובדיוק כמו שאני אוהבת - קל להכנה!
רכיבים:
חצי קילו אפונה יבשה - רצוי להשרות לילה, לא חובה אך השרייה זה תמיד יתרון!
בצל
2 גזרים (אפשר גם להוסיף בטטה אם יש ואוהבים)
תיבול:
מלח
פלפל
כמון
מעט כורכום
מעט פפריקה מתוקה.
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון קל של הבצל עם כף שמן, מוסיפים את הגזר חתוך לקוביות קטנות ואז את האפונה ומים כ 3 ליטרים.
(ניתן להכין גם ללא טיגון ולהכניס את כל הרכיבים לסיר ישר עם מים)
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי ואז עוד כשעה/ שעה וחצי על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם מכיוון שהאפונה שוקעת.
במידת הצורך נוסיף מים במהלך הבישול.
מתבלים ומתענגים.
כיצד נתייחס?
המרק מכיל כ 18 מנות חלבון.
כל כוס מרק נתייחס כמנת חלבון (תלוי ברמת הסמיכות כמובן) במידה והוספנו בטטה קטנה = הבטטה שוות ערך ל 3 מנות פחמימה שמתווספות לכל הסיר.
אפשר גם להתייחס למרק כפחמימה וחלבון יחד:
כל הסיר מכיל כ 7 ארוחות ערב (פחמימה + 1.5 חלבון של תפריט 12/15/18)
