כניסה
למנויות
צרו קשר

מרק אפונה משגע

מרק אפונה תמיד היה מהמרקים האהובים עליי... הוא טעים, משביע ומקדם הצלחות ובדיוק כמו שאני אוהבת - קל להכנה!

רכיבים:

חצי קילו אפונה יבשה - רצוי להשרות לילה, לא חובה אך השרייה זה תמיד יתרון!
בצל
2 גזרים (אפשר גם להוסיף בטטה אם יש ואוהבים)
תיבול:
מלח
פלפל
כמון
מעט כורכום
מעט פפריקה מתוקה.

 

אופן ההכנה:

מתחילים בטיגון קל של הבצל עם כף שמן, מוסיפים את הגזר חתוך לקוביות קטנות ואז את האפונה ומים כ 3 ליטרים.
(ניתן להכין גם ללא טיגון ולהכניס את כל הרכיבים לסיר ישר עם מים)
מבשלים על אש בינונית כשעה וחצי ואז עוד כשעה/ שעה וחצי על אש נמוכה ומערבבים מידי פעם מכיוון שהאפונה שוקעת.
במידת הצורך נוסיף מים במהלך הבישול.
מתבלים ומתענגים.

 

כיצד נתייחס?
 

המרק מכיל כ 18 מנות חלבון.
כל כוס מרק נתייחס כמנת חלבון (תלוי ברמת הסמיכות כמובן) במידה והוספנו בטטה קטנה = הבטטה שוות ערך ל 3 מנות פחמימה שמתווספות לכל הסיר.

אפשר גם להתייחס למרק כפחמימה וחלבון יחד:
כל הסיר מכיל כ 7 ארוחות ערב (פחמימה + 1.5 חלבון של תפריט 12/15/18)

להאמין. לפעול. להגשים.