מרק עדשים כתומות של אפרת - פשוט להכנה, טעים ומהיר להכנה
מרק עדשים כתומות הוא מהמתכונים שתמיד כיף לחזור אליהם –
עדשים כתומות מתבשלות מהר, עשירות בחלבון, ברזל, מגנזיום וסיבים תזונתיים.
השילוב עם בצל, עגבנייה, שום ותיבול חם יוצר מרק מזין ועמוק בטעם – שמתאים גם ליום שגרתי וגם לארוחה חגיגית.
אפשר להכין אותו סמיך במיוחד – ואז הוא הופך לדאל משובח.
מרק עדשים כתומות של אפרת
רכיבים:
כוס עדשים כתומות (רצוי להשרות לילה - קראי בהמשך למה)
בצל
עגבנייה קלופה וקצוצה
3 שיני שום קצוצות
כף שמן
תיבול: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה
מיץ לימון להגשה
אופן ההכנה:
משרים את העדשים, לא חובה אך זה יתרון שחבל לוותר עליו (רצוי לילה)
מטגנים בצל עם כף שמן, מוסיפים את העגבנייה והשום
מוסיפים את העדשים המסוננות + 5 כוסות מים
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ־15 דקות
מתבלים וטוחנים חלקית עם בלנדר מוט – להגשה סמיכה
כיצד נתייחס בתפריט?
כל 2/3 כוס של עדשים מבושלות = מנת חלבון
כלומר כוס עדשים מבושלות = מנה וחצי חלבון.
כלומר כוס עדשים מבושלות = מנה וחצי חלבון.
כל הסיר ≈ 5 מנות חלבון
סמיכות המרק תשפיע על גודל המנה – נא להיעזר בעין מדויקת ובשובע הפנימי שלך :)
למה מומלץ להשרות קטניות?
השרייה של קטניות (למשך 6 שעות לפחות, ועדיף לילה) מסייעת לעיכול, מפחיתה רכיבים שמקשים על הספיגה ומעלה את זמינות החלבון והמינרלים.
היא גם מקצרת את זמן הבישול והופכת את המרק לקליל יותר למערכת העיכול.
אם שכחת – אפשר השרייה קצרה במים חמים, אבל רצוי להשקיע בהשרייה מלאה.
ערכים ל־100 גרם:
קלוריות 101.90 kcal
חלבון 6.50 גרם
פחמימות 15.39 גרם
שומנים 10.31 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את המרק?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
כל תבשיל שעוזר לך לגוון ואת נהנית ממנו הוא עוד צעד לעבר תהליך הרזיה מהנה, מזין ומחזק מבפנים.
