כניסה
למנויות
צרו קשר

סלט עדשים שחורות של מיכל

עשיר, מזין וקל להכנה – מתאים לשילוב מושלם בתפריט לירידה במשקל

סלט עדשים הוא דרך נהדרת להכניס חלבון מן הצומח, סיבים תזונתיים, מינרלים וטריות – הכל בקערה אחת.
הבצל הסגול מוסיף חריפות עדינה, הכוסברה מוסיפה רעננות, והלימון יוצר איזון מושלם.

רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות (יבשות)
1 בצל סגול קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מלימון אחד
כף שמן זית
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
(לא חובה) גרידת לימון, אגוזים קלויים קצוצים, שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העדשים, מבשלים בסיר עם מים (ללא מלח) -  מביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
כשהמים רותחים, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ 10 דקות עד שהעדשים מתרככות.
ניתן להוסיף מעט גרידת לימון למים בזמן הבישול.
מסננים ומקררים לטמפרטורת החדר.
מערבבים את העדשים עם הבצל הסגול, הכוסברה, מיץ הלימון, שמן זית, מלח ופלפל.
רוצה לשדרג? הוסיפי קראנץ' עם אגוזים קלויים או שקדים.

כדאי לדעת:
אין חובה להשרות את העדשים– אך מומלץ לעשות זאת,  
ההשריה משפרת את העיכול ותורמת להורדת חומרים שמפחיתים את הספיגה של רכיבים תזונתיים.
כך הגוף מצליח לנצל טוב יותר את החלבון והברזל שבקטניות, והערך התזונתי שלהן בפועל משתפר.
השריה של כמה שעות (6 שעות עד לילה) הופכת את הקטניות למזינות ונגישות יותר לגוף – וזה יתרון משמעותי במיוחד בתפריט מאוזן.

כיצד לשלב בתפריט?
⅔ כוס עדשים מבושלות = מנת חלבון
1 כוס עדשים מבושלות = 1.5 מנות חלבון
2 כוסות עדשים מבושלות = 3 מנות חלבון
עדשים שחורות הן מקור מצוין לברזל, מגנזיום, חומצה פולית וסיבים תזונתיים – מתאימות במיוחד לנשים המעוניינות בשובע אמיתי לאורך זמן ולתמיכה בתהליך ירידה במשקל.

ערכים תזונתיים ל־100 גרם:
קלוריות: 115 kcal
חלבון: 8.9 גרם
פחמימות: 19.2 גרם
שומנים: 1.2 גרם

⬅️ הכנת את הסלט?

שתפי אותנו, נשמח לראות!

כיף שאת כאן, בוחרת להשקיע בך ולבחור מתכונים טעימים.

להאמין. לפעול. להגשים.