סלט עדשים שחורות וקינואה אדומה, סלט שהוא ארוחה שלמה וחגיגה של טעמים
אם את מחפשת סלט עשיר שמתאים גם ליום שגרתי וגם לאירוח - הסלט הזה נוצר בשבילך.
הוא משלב חלבון מהצומח ופחמימה מורכבת שמעניקים יחד שפע של טעמים ורעננות.
הוא יכול לשמש כארוחה שלמה במסגרת תפריט דיאטה לירידה במשקל.
הקינואה האדומה והעדשים השחורות יוצרות יחד חלבון מלא והופכות את הסלט הזה לבסיס מצוין לתזונה בריאה לנשים, במיוחד כשאת בונה לעצמך תפריט מאוזן, צבעוני ומגוון.
בין אם את משלבת אותו בצוהריים עם ירקות צלויים או מגישה אותו בערב לצד סלט רענן – הוא תמיד חגיגה!
הסלט הזה מעולה לימים ארוכים שאת מחוץ לבית ורוצה לקחת איתך ארוחה שווה.
רכיבים:
קינואה אדומה מבושלת
עדשים שחורות מבושלות
חבילת פטרוזיליה קצוצה
חמוציות
אגוזי מלך
בצל סגול/ירוק
עגבניות שרי
תיבול:
מלח, שמן זית ולימון
או: חומץ בלסמי + שמן זית + מלח
או: חרדל, לימון, שמן זית, מעט מייפל, מלח ופלפל
או: סילאן, שמן זית, מלח ופלפל
כל תיבול יעניק לסלט סגנון חדש – אפשרי לעצמך לגוון!
אופן ההכנה:
שוטפים את הקינואה, קולים מעט במחבת יבשה, מבשלים עם מים רותחים (יחס 1:2) על אש נמוכה כ־18 דקות.
מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם מים בלבד (ללא מלח) כ־10 דקות לאחר רתיחה. אפשר להוסיף גרידת לימון.
מערבבים עם שאר הרכיבים הטריים.
מוסיפים את התיבול הרצוי ומגישים.
כיצד לשלב בתפריט?
½ כוס קינואה = מנת פחמימה
⅔ כוס עדשים שחורות = מנת חלבון
כף חמוציות ≈ מנת פרי או חצי מנת פחמימה
ניתן לשלב ליד ירקות צלויים כמו ברוקולי, כרובית או גמבה – לארוחה עשירה ומאוזנת.
כדאי לדעת:
אין חובה להשרות את העדשים – אך השריה למשך לילה (ורצוי גם הנבטה) משפרת את העיכול, מקצרת את זמן הבישול ומגבירה את זמינות הברזל והחלבון לגוף.
זו פעולה קטנה עם השפעה תזונתית גדולה – ובכוח החמש, את יודעת לבחור נכון.
הכנת את הסלט?
שתפי אותנו, נשמח לשמוע שהכנת!
כל צלחת כזו היא עוד צעד מחזק במסע שלך לירידה במשקל ולחיים בריאים יותר.
