כניסה
למנויות
צרו קשר

סלט קוביות חצילים עם פלפל קלוי, כוסברה ושום של ורד

סלט קוביות חצילים עם פלפל קלוי, כוסברה ושום של ורד

רכיבים:

1 חציל גדול

4 פלפלים אדומים, קלויים 

½ צרור כוסברה  עלים בלבד, קצוצים דק

מיץ מלימון אחד

2 פלפלים ירוקים חריפים

2 שיני שום כתושות

2 שיני שום פרוסות

כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 
 
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות טורבו.

חותכים חציל גדול לפרוסות ואז לקוביות.

ניתן לערבב את החציל עם כף שמן זית .לא חובה! 

על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות החציל. 

אופים כחצי שעה עד שקוביות החציל משחימות. 

מוציאים מהתנור ומצננים.

גמבות קלויות: 

מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו. 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה .

מניחים בתבנית  גמבות שטופות שלמות  ומכניסים לקלייה בתנור כ 35 דקות. עד להשחמה. מעבירים את הגמבות לתוך שקית (נקיה וללא חורים.. אני ממליצה על שקית קוקי). סוגרים את השקית ומניחים בצד לשעה לפחות. לאחר שעה- הקליפה יורדת מהגמבות בקלי קלות. 

שוטפים מהגרעינים ,חותכים לקוביות או פרוסות ושמים בקערה עם קוביות החציל האפויות.

מוסיפים את  צרור הכוסברה, מיץ הלימון ואת יתר המרכיבים ומערבבים היטב.

שומרים במקרר.

ניתן להוסיף כף שמן זית ומעט מלח לפי הטעם.

 
 
כיצד נתייחס?
ניתן לשלב חופשי בגדר ההגיון, בזמן ארוחה.
להאמין. לפעול. להגשים.