מרק חרירה של כוח החמש – עשיר, משביע, ומחזק מבפנים
מרק חרירה הוא קלאסיקה מרוקאית מחממת לב, וכאן הוא מוגש בגרסה בריאה, מאוזנת וטעימה במיוחד –
המותאמת לתפריט דיאטה ולנשים שרוצות לרדת במשקל ולהנות מארוחות טעימות ומפנקות!
עדשים וחומוס מספקים שילוב מנצח של חלבון, ברזל וסיבים תזונתיים.
גריסי פנינה תורמים לתחושת שובע מתמשכת.
העשבים, השום והתיבול המיוחד נותנים טעם עמוק ומחזק – והלימון מרענן כל ביס.
מרק חרירה (גרסת כוח החמש למרק החרירה של השף אבי לוי)
רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות (מומלץ לאחר השרייה)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אחרי השרייה ובישול)
½ כוס גריסי פנינה
5 עגבניות קלופות קצוצות
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
צרור כרפס (סלרי)
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1.5 כוסות ציר ירקות או עוף
תיבול:
כורכום
כמון (לפחות כפית)
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה
3–4 לימונים סחוטים
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בכף שמן עד הזהבה
מוסיפים שום, עשבי תיבול, חומוס ועדשים – מקפיצים 2 דקות
מוסיפים עגבניות – מבשלים על אש נמוכה כ־20 דקות
מוסיפים ציר ומים – מבשלים עוד 45 דקות עם מכסה סגור
את גריסי הפנינה מוסיפים ב־25 הדקות האחרונות
מוסיפים תיבול ולימון לפי הטעם
כיצד נתייחס בתפריט?
הסיר כולו = כ־1300 קלוריות
מתאים ל־16 מנות פחמימה+חלבון
לדוגמה: בתפריטים מספר 12 או 13:
רבע סיר = 3 מנות חלבון + מנת פחמימה
ערכים ל־100 גרם:
קלוריות 103.60 kcal
חלבון 5.18 גרם
פחמימות 17.34 גרם
שומנים 5.88 גרם
נשים מכוח החמש –
שימי לב: בכניסה לאתר למנויות את יכולה לשמור את המתכון וליצור לעצמך חוברת מתכונים אישית עם מתכונים מועדפים!
⬅️ הכנת את המרק?
שתפי אותנו – בתמונה או חוויה!
אם את מקבוצות כוח החמש – נשמח לראות זאת בקבוצת השיתופים שלנו.
עוד מרק שהגוף אוהב – מלא בטוב, בטעמים ובבריאות.
