שיפודי ירקות על האש או בתנור של סיגלית
שיפודי ירקות על האש או בתנור של סיגלית:
רכיבים:
בטטה
פלפלים במגוון סוגים וצבעים
פטריות
עגבניות שרי
בצל
קישוא
שומר
פרחי כרובית.
ניתן להחליף את השיפוד בענפי עשבי תיבול כמו רוזמרין/ מנטה/ נענע.
התיבול יכול להשתנות אך אחד התיבולים המועדפים זה שמן זית , שום, טימין ובזיליקום.
אופן ההכנה:
לסדר את הירקות על השיפוד, להבריש קלות בשמן זית, לתבל ולצלות על האש או בתנור
כיצד נתייחס?
כל שלישי בטטה = מנת פחמימה
ניתן לשלב ירקות שניתן לאכול חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחה כמו פטריות, זוקיני, שרי, גמבה ואז להנות מתוספת חופשית בזמן הארוחה
***שימי לב - בישול ואפייה בתבניות אלומיניום מאוד לא מומלץ, האלומיניום פולט רכיבים רעילים למזון בחימום, אם ממש חשוב לנו להכין בזה אז נקפיד על הפרדת מגע ישיר עם המזון ע"י נייר אפייה.
