תבשיל שעועית מאש של איילת
תבשיל שעועית מאש של איילת:
שעועית מאש היא קטנייה נפוצה בעיקר במזרח הרחוק, בשל הנחושת שמצוייה בשעועית זו היא מהווה יתרון לגמישות עור הפנים ומראה צעיר - שאנחנו נפספס יתרון כזה?
מעבר לזה לשעועית זו שפע סיבים תזונתיים, סידן, מגנזיום, ברזל ובהנבטה כל הטוב הזה עוד משתבח וגדל! שעועית המאש קלה ממש להכנה, ידועה בכך שלרוב לא מייצרת תופעות לוואי כמו אחיותיה הקטניות הקשוחות יותר שדורשות הסתגלות של מערכת העיכול ובהתחלה עלולות להוביל לתופעות לוואי. זו קטנייה שלא מחייבת השרייה, אך כמו תמיד השרייה זה יתרון עצום, אני ממליצה להשרות כ 24 שעות, אחרי כ 6 שעות להחליף את המים וכמובן הנבטה זה יתרון בערכים התזונתיים, בספיגת החלבון, בקיצור זמני הבישול. אם לא נשרה את הקטנייה היא צריכה כ 25 דקות בישול, לאחר השרייה של 24 שעות זמן הבישול יתקצר לכ 15-18 דקות ואם ננביט זמן הבישול יתקצר בחצי!
כפית שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות מגורדות בפומפייה
כף רסק עגבניות
כמון ומלח (חשוב: כמו בכל הקטניות: את המלח נוסיף בסוף הבישול, אחרת המלח ימנע מהקטניות להתרכך)
2 כוסות שעועית מאש = נשרה ללילה עד 24 שעות (אפשר ללא השרייה, זמן הבישול יתארך בהתאם)
בשילוב עם אורז מלא זה מעולה ויוצר חלבון מלא, אני שומרת אורז מלא במקפיא ארוז כמנות מדודות ואז כשרוצה מפשירה ברגע - זה נשמר מעולה בשקיות סנדוויצים ואז בקופסא מתאימה במקפיא, עדיף להפשיר הפשרה מדורגת ולהעביר למקרר, זה מפשיר ממש מהר שזה מחולק לפי מנות של מנת פחמימה. את שעועית המאש אפשר כמובן להשרות ולהקפיא לאחר השרייה/ לבשל רק במים ואז להקפיא מדוד ומוכן להכנת ארוחות הצלחה ברגע! אפשר גם להנביט ולהקפיא.
