תבשיל שעועית לבנה
תבשיל שעועית לבנה
רכיבים:
2 כוסות שעועית לבנה לאחר השרייה ובישול (אפשר גם של סנפרוסט)
בצל חתוך גס
2עגבניות חתוכות ללא הקליפה
סלרי
2 כפות רסק עגבניות
1 תפו"א (לא חובה)
2 גזרים (לא חובה)
דלעת
תיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה, מעט כמון ובהרט. (סוד התיבול הוא בבהרט ובסלרי!!!)
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ומוסיפים מים לאידוי עד שהבצל מתקרמל מעט.
מוסיפים את הגזר, תפו"א, עגבניות, סלרי, שעועית וכ 2 כוסות מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומשאירים לכ - 3 שעות בישול.
כיצד נתייחס?
כל הכמות בסיר = 3 מנות חלבון (2 כוסות שעועית לבנה מבושלת) ושתי מנות פחמימה (התפו"א והגזרים).
ניתן לאכול חצי מהסיר כארוחת ערב בתפריט 1200/1500
ניתן להכין ללא תפו"א ועם גזר אחד ואז כל הסיר נתייחס כ 3 מנות חלבון וליד נכין אורז כפחמימה.
השילוב של קטנייה עם דגן = חלבון מלא.
