כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל שעועית לבנה

תבשיל שעועית לבנה
 

רכיבים:

2 כוסות שעועית לבנה לאחר השרייה ובישול (אפשר גם של סנפרוסט)

בצל חתוך גס

2עגבניות חתוכות ללא הקליפה

סלרי

2 כפות רסק עגבניות

1 תפו"א (לא חובה)

2 גזרים (לא חובה)

דלעת

תיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה, מעט כמון ובהרט. (סוד התיבול הוא בבהרט ובסלרי!!!)

 
אופן ההכנה:

מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן ומוסיפים מים לאידוי עד שהבצל מתקרמל מעט.

מוסיפים את הגזר, תפו"א, עגבניות, סלרי, שעועית וכ 2 כוסות מים, מתבלים ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים ומשאירים לכ - 3 שעות בישול.

 
כיצד נתייחס?

כל הכמות בסיר = 3 מנות חלבון (2 כוסות שעועית לבנה מבושלת) ושתי מנות פחמימה (התפו"א והגזרים).

ניתן לאכול חצי מהסיר כארוחת ערב בתפריט 1200/1500

ניתן להכין ללא תפו"א ועם גזר אחד ואז כל הסיר נתייחס כ 3 מנות חלבון וליד נכין אורז כפחמימה. 

השילוב של קטנייה עם דגן = חלבון מלא.

 
להאמין. לפעול. להגשים.