כניסה
למנויות
צרו קשר

אורז הפתעות של איתן הבשלן

אורז הפתעות של איתן הבשלן

רכיבים:
חצי קילו טופו קדיתא (אפשר סוגים אחרים אך הוא בהחלט מהמובחרים והטעימים יותר ובמיוחד למתכון זה)
2 כוסות אורז בסמטי מלא
כוס אפונה סנפרוסט
3 גבעולי אספרגוס
בצל
גזר
סויה, טריאקי, שום, ג'ינג'ר טרי,  חמאת בוטנים, מלח, פלפל

אופן ההכנה: 
מתחילים בהשריית הטופו במרינדה של:
סויה, 
טריאקי,
1-2 שיני שום כתושות
ככפית שורש ג'ינג'ר שגרדנו בפומפייה
כפית חמאת בוטנים
כפית שמן שומשום
מעט פלפל שחור

משרים אורז בסמטי מלא במים חמים לפחות חצי שעה.

לאחר ההשריות יוצאים לדרך!

מטגנים בצל וכשמתחיל להיות שקוף נוסיף גזר, כוס אפונה, 3 גבעולי אספרגוס חתוכים לעיגולים נחמדים ולסיום שן שום כתושה ממש בסיום לכדקה - שתיים מקסימום עד לשיזוף עדין.
נוסיף את האורז לאחר שנסנן מהמים של ההשרייה ונוסיף 3 כוסות מים רותחים וטיפונת פלפל שחור (שימו לב מלח לא מוסיפים בשלב זה, אחרת זה ימנע מהאורז להתרכך כראוי), נכסה ונבשל עד אש נמוכה לחצי שעה ובמקביל נתחיל לצרוב את הטופו שהושרה במרינדה - נעביר למחבת ללא תוספת שמן ונצרוב עד השחמה יפה.
כשהאורז מוכן  נוסיף כפית מלח הימלאיה ואת הטופו הצרוב, נערבב היטב, נכין סלט שווה ליד ונפרסם תמונה עם תיוג של כח החמש ושיתוף איזה כיף לבשל הצלחות טעימות! 

יאמיייי

איך נתייחס?
כל 2 כוסות נתייחס כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה = ארוחת צהריים של תפריטי 12/13

הערות:
לגירסה נטולת גלוטן יש להשתמש בסויה ללא גלוטן.

להאמין. לפעול. להגשים.