קציצות מנגולד, תרד וזוקיני אפויות של ורד
קציצות מנגולד, תרד וזוקיני אפויות של ורד
רכיבים:
צרור מנגולד .
*צרור /חבילה עלי תרד
*½ צרור פטרוזילה (רק העלים) קצוצה דק.
*1 בצל גדול קצוץ דק.
*3 שיני שום כתושות.
*2 זוקיני בינוניים מגוררים גס.
*1/4 כוס (2 כפות גדושות) קמח כוסמין אורגני מלא.
*1/4 כפית אבקת אפייה.
*2 ביצים בינוניות.
*1/2 כפית מלח (או לפי הטעם).
*שמן זית לשימון נייר האפייה ועוד כ 2 כפות -לטפטף מעל הלביבות.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
מנקים היטב את עלי המנגולד (מוציאים את הגבעול הלבן ) ואת עלי התרד. חותכים לרצועות גסות . מחממים סיר עם מים.
כשהמים רותחים, חולטים את עלי המנגולד והתרד. כ 3 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר מעט. סוחטים היטב את המנגולד והתרד. קוצצים מעט.
בקערה שמים את כל שאר המרכיבים. למעט שמן הזית. מערבבים היטב.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מטפטפים על נייר האפייה כמה טיפות שמן זית ומורחים על כל הנייר.
יוצרים קציצות/לביבות בעזרת כף . מניחים על התבנית. מטפטפים מעל כל לביבה, לפני האפייה, טיפת שמן זית. מכניסים לתנור ל 20 דקות , הופכים לצד השני ואופים עוד כ 5 דקות, עד ששולי הלביבה מעט שחומים. לא לשרוף, אחרת הלביבה מאבדת עסיסיות.
כיצד נתייחס?
כ 824 קלוריות לכל המתכון = 11 מנות פחמימה. ניתן להתייחס גם כפחמימה + חלבון + שומן יחד ואז לדוגמא רבע מהכמות זו ארוחת ערב של תפריט 1200/1500 ועם סלט ליד זו ארוחת ערב שווה ביותר!
