כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל גרגירי חומוס עם חציל ועגבניות שרי

תבשיל גרגירי חומוס עם חציל ועגבניות שרי

רכיבים:

חומוס מושרה שבושל במים לפני או חומוס של סנפרוסט, אני שמתי כמות של 4 כוסות גרגרי חומוס לאחר בישול.

בצל

3-4 שיני שום

1 סלסילת עגבניות שרי קטנה או חצי סלסילה גדולה (אפשר לשלב כמה זנים)

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון ובהרט.

2 כפות רסק עגבניות

אופן הכנה:

חותכים חציל לקוביות, מפזרים מלח ומניחים במסננת לשעה וחצי לפחות שיצאו נוזלים, אחרי כשעה וחצי נספיג את עודפי הנוזלים באמצעות נייר סופג, נבריש בשמן זית ונכניס לתנור ב 180 מעלות על שמקבל צבע שזוף יפה.

נוציא מהתנור להתקרר מעט ונמשיך בהכנת התבשיל.

מטגנים בצל בכף שמן ומוסיפים מים לאידוי ואחרי מספר דקות נוסיף את השום וכשיעלה ניחוח שום, נוסיף את עגבניות השרי וגרגרי החומוס, 2 כפות רסק, תבלינים כמפורט למעלה (חוץ ממלח שנוסיף רק לקראת סיום הבישול) ואז את קוביות החציל ואת כל זה נכסה במים - נביא לרתיחה ואז על אש בינונית - נמוכה לכשעה וחצי.

לאחר שעה וחצי נוסיף מלח, נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך

איך נתייחס:

כל 2 כוסות גרגרי חומוס מבושל= 3 מנות חלבון.

אפשר לאכול עד 3 כוסות מתבשיל זה כפחמימה יחד עם 3 מנות חלבון

 
להאמין. לפעול. להגשים.