תבשיל עדשים וכרוב של איתן
תבשיל עדשים וכרוב של איתן
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
חצי כוס עדשים ירוקות
כרוב בינוני חתוך לרצועות
3 עגבניות מגורדות בפומפייה
ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה
בצל קצוץ
5 שיני שום
2 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות קטנות או 4 קולרבי
תיבול:
כפית קארי, כמון, כורכום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומעט פפריקה חריפה ומהתבלינים של איילת תערובת פילדלפיה (לא הכרחי אך בהחלט משדרג, לחברות כח החמש יש הנחה קבועה בתבלינים של איילת, קוד קופון בחוברת הטבות שלנו) שימו לב בתיבול הראשוני לא נוסיף את המלח, מלח מונע מקטניות להתרכך ולכן את המלח נוסיף רק בסוף הבישול.
אופן הכנה:
את העדשים כדאי להשרות אך לא הכרחי, גם חצי שעה השרייה עדיף על כלום.
מתחילים בטיגון הבצל עם 2 כפות שמן זית, שום וג'ינג'ר ואז נוסיף את התפו"א/קולורבי ואחרי כ 3 דקות נוסיף את הכרוב, נבשל את הכרוב עם שאר הרכיבים ואחרי כ 5 דקות נוסיף את העגבניות, נתבל ונבשל כ 45 דקות, אם יש צורך נוסיף נוזלים ונערבב מידי פעם.
בשלב זה נוסיף את העדשים יחד עם 2 כוסות מים רותחים ונבשל חצי שעה.
לסיום נוסיף את המלח ונתענג על תבשיל הצלחה טעים ושווה!
איך נתייחס:
עד 2.5 כוסות כארוחת צהריים של 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.
לקולורבי יתרונות בריאותיים ובהחלט עדיף על תפו"א!
