כניסה
למנויות
צרו קשר

תבשיל קינואה ועדשים כתומות

תבשיל קינואה ועדשים

20 דקות במטבח, כולל זמן נקיונות ויש לך ארוחה לתפארת, מקדמת הצלחות וטעימה אשששש

תודה לרחלי על ההשראה! ????

רכיבים:
כוס קינואה להשרות לילה
כוס עדשים כתומות להשרות לילה
(אם אין זמן אפשר גם ללא השרייה אך השרייה זה תמיד יתרון עצום ושווה להשרות ולהקפיא שיהיה זמין לימים שאין זמן להשרות)
בצל קצוץ
2 עגבניות מגוררות בפומפייה

תיבול:
פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה ובסיום הבישול כפית מלח הימלאייה (אפשר גם מלח רגיל ואז כדאי קצת פחות מכפית, מלח הימלאייה קצת פחות מלוח)
*את המלח נוסיף בסיום הבישול, מלח יכול למנוע מקטניות להתבשל וזה תקף לגבי כל סוגי הקטניות, תמיד את המלח נוסיף בסוף.

הוראות הכנה:
נתחיל בטיגון הבצל עד שמזהיב קלות, נוסיף את העגבניות ואחרי 2-3 דקות בישול  את הקינואה, נערבב ואחרי 3 דקות נוספות נוסיף את העדשים, נכסה במים רותחים, נתבל (פרט למלח) נעביר לאש נמוכה ל 10 דקות בישול עם מכסה, נכבה את הגז, נוסיף כפית מלח ונערבב היטב ונתענג!
*במידה ולא השרנו זמן הבישול יוכפל.

איך נתייחס?
עד 2.5 כוסות תבשיל מוכן כארוחת צהריים של תפריטי 12/13, בליווי סלט שווה ונהנה מארוחה מקדמת הצלחות!

הערות:
ניתן לקצר תהליכים ולוותר על בצל ו/או עגבניות אך אין ספק שזה ישדרג!.
ניתן להוסיף זוקיני/גמבה/גזר/ אפונת גינה וכד'.

להאמין. לפעול. להגשים.