תבשיל קינואה וחומוס
קינואה וחומוס לימים שמתחשק לנו הצלחות טעימות ומהירות להכנה, בהחלט מהמתכונים שאני מתכוונת לאמץ ????
רכיבים:
בצל
כוס קינואה -אני שילבתי לבנה ואדומה אך אפשר כל סוג שרוצים, רצוי להשרות אך לא חובה.
4 כוסות חומוס לאחר בישול והשרייה (אפשר סנפרוסט)
תיבול:
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון.
אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עד להשחמה, מסננים את הקינואה ומטגנים עם הבצל כ 3 דקות.
מוסיפים את החומוס המבושל, מוסיפים מים רותחים עד שהכל מכוסה במים, מתבלים ומביאים לרתיחה ואז מעבירים ללהבה נמוכה ל 18 דקות, עד שלא נשארים נוזלים.
איך נתייחס?
עד 2.5 כוסות כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה, סלט שווה ליד ונשאר להנות מכל ביס ולהנות מאכילה איטית שתורמת לבריאות. כדאי לשים לב ולעצור ששבעים -סביר שזה יקרה לפני הכמות הנ"ל ????
הערות:
ניתן להכין ללא בצל אם ממש מתעצלים, עדין יצא טעים אך הבצל משדרג.
ניתן להוסיף קוביות זוקיני/גזר/אפונה ירוקה/ברוקולי וכד', מה שיש במטבח יתקבל בברכה.
נשמח לשמוע שהכנת והכייייי נשמח לתיוגים של כח החמש ולשמוע אם אהבת!
