כניסה
למנויות
צרו קשר

בודהה בול

בודהה בול זה כינוי לארוחה צבעונית, בריאה וטעימה שמוגשת בכלי עגול, כל מה שצריך זה קטניות, בסיס של פחמימה כמו אפונה/אורז מלא/קטניות/אבוקדו, ירקות ועשבי תיבול לפי הטעם ויש לנו ארוחה שווה ואידיאלית כשאנו יוצאות ליום ארוך מחוץ לבית ומעוניינות בארוחה מקדמת הצלחות שתשמר מעולה בציידנית בימי הקיץ החמים או בימים קרירים, טוב נו - בכל מזג אויר כיף להצליח!
את השם "בודהה" כנראה הצמידו לקערה חובבי היוגה והבריאות כדי לתת שם בעל עומק ומשמעות, ולרמז על אורח חיים של צניעות ורוחניות. שמות נוספים הם "קערת אנרגיה" / "קערת צבעי הקשת" (באנגלית זה נשמע טוב יותר)

את קערת הבודהה אפשר להכין עם מגוון של רכיבים - אין ממש מתכון נכון או לא נכון, הרעיון הוא לגוון עם מה שזמין וליצור ארוחה בריאה ומקדמת הצלחות ובריאות.

רכיבים:
פחמימה - קינואה/אורז מלא/גריסי פנינה/תירס/סלק/קולורבי/שומר/כוסמת /בטטה/אטריות שעועית וכד'...
אני בחרתי קינואה כפחמימה, ההכנה מהירה וקלה וכמובן יש מתכון מושלם במתכונים שלנו. 
(תקציר מתכון קינואה שבתמונה - שוטפים כוס קינואה במים, קולים על מחבת עד שיש ריח אגוזי, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מרגע שהמים רתחו יחד עם הקינואה נפחית ללהבה נמוכה, נכסה ונבשל כ 16-18 דקות, כשזה מוכן נוסיף מלח לפי הטעם וזהו...)
חלבון - קטנייה (יש שמתייחסים לקטניות כפחמימה אך יש גם כמות לא מבוטלת של חלבון וכשאנו משרים את הקטניות אנו מסייעים להעלות את כמות החלבון, מי שמנביטה מרוויחה כיפליים - נרוויח ספיגת חלבון טובה יותר ויתרונות בריאותיים ובהחלט ניתן להתייחס לקטנייה כחלבון ויחד עם שילוב של דגן נרוויח חלבון מלא שמעניק לנו את כל כמות חומצות האימנו הדרושות לאדם)
ניתן לבחור כל קטנייה שנרצה - עדשים שחורות/ירוקות/חומות,שעועית לבנה/מנומרת/שחורה/מאש/פול/חומוס וכד'... מומלץ להשרות מינימום לילה, את הקטניות הקשוחות יותר כמו חומוס ושעועית אני משרה יומיים ומחליפה מים בין לבין.
את הקטניות ניתן לשמור לאחר השרייה ובישול בכמויות מדודות במקפיא ולהכין בקלילות ארוחה לתפארת, כמובן ניתן גם להשתמש בסנפרוסט אך כשמרבים באכילת קטניות מגלים כמה פשוט להשרות/להנביט ולבשל ולדעתי האישית זה גם מוצלח יותר בטעם.
אני בחרתי בעדשים שחורות.
(תקציר הכנת עדשים שחורות - אחרי השרייה של לילה נרתיח מים ונבשל יחד עם העדשים כ 15 דקות, ניתן להוסיף גרידת לימון לשדרוג הטעם, לא נוסיף מלח. אם העדשים הונבטו אז זמן הבישול מתקצר לכ 7 דקות, אני לא הוספתי מלח בסיום, יש ברוטב שהמתכון שלו בהמשך)
שומן - ניתן לשלב אבוקדו/שומשום/גרעיני חמניה/גרעיני דלעת/ אגוזי מלך/ שמן זית בתיבול וכד.. 
אני בחרתי ברוטב המושלם שתכף אכתוב את המתכון שלו והוא משדרג ומומלץ!
ירקות - ניתן לשלב אנטיפסטי של כרובית/כרוב/ברוקולי/דלעת/גמבה/זוקיני - לפי מה שיש בבית...
בתחתית הקערה ניתן להוסיף חסה או כרוב.
ניתן כמובן גם לשלב מלפפון או עגבנייה אך אם נרצה להכין לילה לפני אז כדאי ירקות אלו להוסיף למחרת.
אני בחרתי הפעם בדלעת, ברוקולי, כרובית ובבוקר לפני שיצאתי מהבית הוספתי עגבניות שרי חצויות מעל.
ירק - ניתן לשלב פטרוזיליה/כוסברה/רוקט/בצל ירוק/נבטי ברוקולי/ סלרי וכד'.
אני בחרתי פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק.

אופן ההכנה:
מכינים את הרכיבים שבחרנו ומסדרים יפה בקערת הבודהה שלנו.
את הטקניות ניתן להוסיף גם ללא תיבול מיוחד ורק לאחר בישול במים ואפשר כמובן גם לתבל בהכנה, תלוי בסגנון הקערה שנרצה.
רוטב כדאי לקחת בנפרד ולהוסיף לפני האכילה.

מתכון לרוטב בודהה בול המנצח שלי שקיבלתי בעבר מליאה שפינקה בהכנת קערות בודהה שוות ומפנקות, זהו מתכון לרוטב ל 2 קערות:
כף שמן זית
כף חרדל ד'יזון עם גרגרים 
לימון טרי שלם סחוט 
מלח הימלאיה לפי הטעם.

כיצד נתייחס?
כל אחת יכולה להתאים את הכמויות לתפריט שלה, לדוגמא:
חצי כוס קינואה מבושלת = מנת פחמימה.
2 כוסות עדשים (כמות לאחר השרייה ובישול) = 3 מנות חלבון
כפית שמן זית = מנת שומן.
ירקות חופשים בגדר ההגיון שנשלב בקערה.

אהבת? נשמח לשמוע על כך וממש נשמח שתשתפי כשאת מכינה!

 

להאמין. לפעול. להגשים.