כניסה
למנויות
צרו קשר

דוחן עם ירקות

דוחן - איזה כיף שהוא קל להכנה, טעים ושופע יתרונות בריאותיים!!! 

על היתרונות הבריאותיים תוכלי לקרוא בתחתית המתכון ואז לרוץ להכין! והיי - כשאת מכינה נשמח ממש לשמוע על כך!!!

רכיבים:
כוס דוחן - את הדוחן לא חייבים להשרות זמן ממושך אך כדאי להשרות לילה ומומלץ להנביט.
בצל
גזר
גמבה
אספרגוס
(ניתן לשלב ירקות אחרים בהתאם למה שיש בבית ואפשר גם בלי ירקות)

תיבול: פלפל שחור, כורכום, כמון ומלח הימלאיה (לא חובה, אפשר מלח רגיל)

אופן הכנה: 
מתחילים בטיגון הבצל עם כף שמן, מוסיפית קוביות קטנות של גזר ובמידת הצורך מעט מים לאידוי. אחרי שהבצל התרכך נוסיף את הגמבה, אספרגוס והדוחן ואחרי 2-3 דקות נוסיף 2 כוסות מים ותיבול: פלפל שחור, כמון, כורכום ונבשל מכוסה על להבה נמוכה ל 18 דקות, אחרי שמוכן נוסיף כפית וחצי מלח הימלאיה ונשאיר מכוסה לעוד 10 דקות.
במידה והדוחן הונבט נוסיף פחות מים וזמן הבישול מתקצר.

* ניתן להרתיח מים עם מלח ולבשל כמו פסטה 20 דקות ואז לסנן ולהוסיף לירקות וכד'..

 כיצד נתייחס? 
כל חצי כוס = מנת פחמימה.

למה דוחן?

לרוב לא ממש מכירים אותו וגם אני הכנתי אותו לראשונה אחרי שאלופה מכח החמש שיתפה שהכינה, חוה יא השראה! עשית לי חשק!!!

אז למה דוחן? קודם כל הוא טעים, גילינו קוסקוס נטול גלוטן! ממש כך וגם הוא ידוע בכך שמשפר את בריאות הלב, תורם לאיזון לחץ דם, מאזן את רמות הסוכר בדם - במחקרים ממש ניתן לראות כיצד חולי סכרת סוג 2 נהנים מירידה בערכי הסוכר ע"י שילובו בארוחות. הדוחן מסייע להפחתת רמות כולסטרול והיי החמוד הזה גם נטול גלוטן! 
הוא דגן מעולה ובשילוב עם קטניות נרוויח חלבון מלא ממקור צמחי! הוא עשיר במגנזיום ואשלגן, מכיל ויטמין E וגם ויטמינים רבים מקבוצת B. 

הדוחן מכיל קטכינים אשר נקשרים למתכות כבדות בזרם הדם שלכם, מסייעים לגופכם להוציא אותן החוצה וכך נוצרת הקלה על תפקודי הכבד והכליות שלכם.

כל הזנים של דוחן שופעים בנוגדי חמצון.

יחד עם כל היתרונות חשוב להיות מודעת שכל דבר טוב במידה, גם דברים טובים! כדאי לאכול במתינות, במיוחד מי שסובל מבעיות שונות בבלוטת התריס אך החסרון הזה מופחת משמעותית כשמקפידים להשרות את הדוחן מספר שעות ומי שמביטה אותו מרוויחה כיפליים גם העצמת היתרונות הבריאותיים!

פשוט ממש להכנה ולא יודעת מה איתכם אך אצלי קל להכנה וטעים זה שילוב מנצח!!!

להאמין. לפעול. להגשים.