כניסה
למנויות
צרו קשר

קרקר חומוס ועדשים טעים אש וקל להכנה

איזה כיף להנות ממתכון שישר אחרי שמכינים כבר בא להכין אותו שוב!

המתכון נולד מחיפושים אחרי מוצרים ללא גלוטן שיהיו טעימים אש ואיזה חגיגה שקל ליצור זאת ותודה לאריזת הקרקרים במכולת האורגנית על ההשראה!

רכיבים:

חצי כוס קמח עדשים כתומות

חצי כוס קמח חומוס

3 כפות שמן זית

כף וחצי זרעי צ'יה

כף וחצי זרעי פשתן 

כף זעתר (לא חובה)

כפית מלח הימלאיה

כפית אבקת שום/שום גבישי

כוס מים /כוס וחצי למי שאוהבת שהקרקרים דקים ואז גם יוצאת כמות גדולה יותר ממה שכתוב למטה

 

אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל הרכיבים היבשים

מוסיפים את הרכיבים הרטובים וטורפים במטרפה עד שאין גושים של קמח.

מעבירים הכל לתבנית תנור גדולה על גבי נייר אפייה / אם הכנו עם כוס וחצי מים אז נחלק ל 2 תבניות

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

אחרי 10 דקות נוציא ונסמן את החיתוך של הקרקרים ונחזיר לתנור לעוד כ 15-30 דקות עד שמקבל גוון זהבהב - בתנור שלי השוליים היו מוכנים לפני המרכז אז הוצאתי והכנסתי לשיזוף נוסף.

שומרים בכלי אטום, סביר שיכול להישמר כשבוע אך אצלנו נטרף תוך יום וישר ביקשו עוד - בפעם הבאה כבר אכין כמות כפולה...

מושלם גם כתוספת לסלט.

 

איך נתייחס?
כל הכמות כ 956 קלוריות, אני חתכתי לקוביות 9 על 7 כך שיצאו 63 יחידות (זה לפי כוס מים, כשהכנתי עם כוס וחצי יצא כמעט כפול, פרסתי לקרקרים דקיקים)

כל 5 יחידות כמנת פחמימה או חלבון.

 

הערות:

ניתן להוסיף תוספות כמו שומשום/גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת/קצח וכד'... 
את התוספות יש לחשב בנוסף כדי לדעת איך להתייחס למוצר המוגמר.
אם אין זרעי פשתן או צ'יה אז אפשר 3 כפות של צ'יה או פשתן במקום כף וחצי מכל סוג אך ממש כדאי השילוב

להאמין. לפעול. להגשים.