כניסה
למנויות
צרו קשר

דאל עדשים שהופך לקציצות בילבי - מתכון שהוא סיפור הצלחה מתגלגל

טוב אז זה אחד מתבשילי הדאל הטעימים שאכלתי! 

המתכון מתגלגל ויכול להפוך לקציצות בילבי, הקציצות מהמתכון הסודי של בילבי אם ארז שלי שואל laugh

לפני כשבוע וחצי איתן הכין קציצות עדשים כתומות וארז החליט שהוא לא אוהב, ברגע שאמרתי לו שזה מהמתכון הסודי של בילבי הן הפכו לקציצות האהובות עליו! 

איתן לא זכר איך הכין בפעם הקודמת (עוד סיבה להעלות ישר את המתכונים השווים לאתר שלנו!) אז נכנסתי לשחק במטב ויצא טעים ממש, ארז היה בעננים ואני הרווחתי עוד מתכון מתגלגל כמו שאני אוהבת - כזה שיכול להתחיל כמתכון אחד ולהשתבח כמתכון אחר בהמשך.

בקיצור, מתכון שתרצו לשמור ולחזור אליו, בדוק!

רכיבים לדאל: 

2 כוסות עדשים - להשרות לילה, נכון שלא חייבים להשרות עדשים אך זה יתרון ענק - בחיי ששווה!!! 

אגב אפשר להשרות ולהקפיא לאחר השרייה שיהיה זמין כשנרצה להכין.

2 בטטות קטנות

בצל 

3 כפות שמן זית

(אם נרצה להפוך לקציצות נוסיף קוואקר - הנחיות וכמויות בהמשך)

תיבול: 

חוויאג' למרק, פפריקה, פלפל שחור.

מלח הימלאיה נוסיף רק בסיום הבישול אחרי שמוכן (הוספת מלח לפני בישול הקטניות תקשה עליהן להתרכך)

אופן הכנה:

מתחילים עם טיגון הבצל והבטטה בשמן זית.

נוסיף את העדשים ונכסה במים כ 2 ס"מ מעל, נביא לרתיחה ונבשל על אש נמוכה לעוד כשעתיים (כדאי לבדוק ולהוסיף נוזלים במיד הצורך).

במידה ונרצה להפוך זאת לקציצות אפשר אחרי כשעה לטחו יחד עם קוואקר, על חצי מכמות התבשיל הוספתי 3 כפות קוואקר.

את הקציצות נכין בידיים רטובות ונניח על גבי נייר אפייה משומן - נכניס לתנור על 175 מעלות ל 25 דקות אפייה ואז נהפוך באמצעות מרית בעדינות ונכניס לעוד 15 דקות אפייה (הקציצות עדינות ומתגבשות כשמתקררות, כשהן חמות נהפוך בעדינות עם המרית)

כשהקציצות מוכנות נתן להן להתקרר מעט לפני שנעביר לצלחת הגשה.

ניתן לשמור את הקציצות המוכנות במקפיא ולבשל ברוטב עגבניות - יוצא טעים ממש עם או בלי רוטב.

איך נתייחס?

2 כוסות מהתבשיל כ 3 מנות חלבון ומנת פחמימה.

כקציצות הכנתי חצי מהכמות ויצאו לי 30 קציצות, כל 2 קציצות כמנת חלבון/פחמימה. כך שלדוגמא לארוחת צהריים של 3 מנות חלבון ומנת פחמימה = עד 8 קציצות יחד עם סלט שווה!

תהני וזכרי מאיפה המתכון, כן? 

 

להאמין. לפעול. להגשים.