כניסה
למנויות
צרו קשר

ירקות מוקפצים בסגנון מזרחי

ירקות מוקפצים בסגנון מזרחי, יאמייי כמה שזה טעים! 

כשמתחיל להתקרר אין כמו לגוון עם תוספות חמות, אני אוהבת לשלב סלט חם יחד עם קר ולהנות ממרקמים שונים, טמפרטורות שונות, שילוב טעמים ויתרונות שונים ????

רכיבים:
מה שיש במקרר ????
בצל
גזר
ברוקולי
כרובית 
באק צוי
זוקיני
עגבניות שרי 
פטריות

תיבול:
מלח הימלאיה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ואפשר גם חריפה, כורכום, כמון.

כמובן אפשר במקום תיבול של סויה, מעט טריאקי, שמן שומשום, קצת ג'ינג'ר טרי מגורד מעל, צ'ילי וגם יוצא מושלם, כשמגוונים הכי נהנים!

אופן ההכנה:
כפי שאומרות בכח החמש כדי להיות בשלנית מתחילים עם טיגון בצל, זה החלק המרכזי ברוב הבישולים/הקפצות, עברת את החלק הזה את כבר מתקדמת לתואר בשלנית, כן? ????...
במקרה הספציפי הזה בחרתי בבצל סגול, השתלב מעולה עם החבר'ה.
הגזר, אם בחרנו להוסיף - יזנק לווק אחרי הבצל.
אם שמים באק צוי אז נפריד את החלק הלבן מהירוק ונוסיף את החלק הלבן לטיגון הבצל וכשהוא מתרכך נוסיף את השאר, העלים של הבאק צו'י צריכים ממש הקפצה קלילה בסיום.
את הברוקולי והכרובית אני מאדה לפני או מבשלת בישול קצרצר במים)
אם שמים פטריות אני אוהבת לצרף ישר אחרי הבצל ולחרוך אותן...
רצועות זוקיני (כמו אטריות פסטה, באמצעות מנדולינה או קולפן המיועד לכך ובהחלט אפשר גם חתיכות. את הזוקיני אני ממליצה ממש בסיום וכך נהנה מהקראנצ'יות שלו, אך כשאני חותכת לחצאי עיגולים אני מעדיפה לחרוך אותו, תלוי במצב רוח)
בגדול הכלל היחיד הוא להתחיל עם מה שצריך יותר זמן ולזכור שיש יתרון לירק שלא הרגנו בווק..

כיצד נתייחס?
אפשר להתייחס לזה כפחמימה של הארוחה (תלוי בכמות שנאכל ובסוג הירקות, ככל שיש יותר ירקות עמילניים כך נתייחס בהתאם ואפשר לשלב ירקות חופשיים בגדר ההגיון בלבד ולהנות מזה כתוספת לארוחה.

אהבת? הכנת? ממש נשמח לשמוע על כך?

לפני - ירקות מוקפצים בסגנון מזרחי
להאמין. לפעול. להגשים.