דיאטה דלת פחמימות
דיאטה דלת פחמימות:
אנשים רבים מניחים שפחמימות מטבען משמינות ולכן עלולים לנקוט בשיטות מגבילות שונות כדי לעודד ירידה במשקל.
קיימים סוגים רבים של דיאטות דלות פחמימות, בגדול זהו שם כולל לדיאטות בהן מתמקדים בהפחתת צריכת פחמימות, תוך התמקדות בחלבונים ושומנים.
אנשים שסובלים ממשקל עודף לרוב יראו העדפה בולטת לפחמימות ולכן כשמסירים את הרכיב המרכזי שמוביל להשמנה סביר שזה יתרום לירידה במשקל, לפחות בשלב הראשוני.
פחמימות מהוות מקור אנרגיה עיקרי לכל תאי הגוף שלנו. אנשים המעוניינים בהגבלת כמות הפחמימות בתפריט חשוב שיעשו זאת בפיקוח ועם הנחיות מותאמות לשילוב פחמימות בריאות יותר כחלק מהתזונה היומית.
יתרונות פוטנציאליים של דיאטה דלת פחמימות:
דיאטות דלות פחמימות יכולות להשפיע באופן חיובי על רמות הכולסטרול, לחץ הדם ורמת הסוכר בדם, ולהפחית את הסיכון למחלות לב
דיאטות דלות פחמימות, כאשר הן מבוצעות בצורה נכונה, יכולות להוביל לתיאבון מופחת ולשריפת שומן מוגברת, מה שמסייע בניהול המשקל.
הפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2: התמקדות במקורות בריאים של פחמימות, שומנים וחלבונים עשויה להפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2, מה שמציע יתרונות למי שמודאג מאיזון רמות הסוכר בדם
תזונה בה נבחר מקורות פחמימתיים בריאים יותר תתרום להפחתת תיאבון וייצוב רמות הסוכר בדם.
חסרונות פוטנציאליים:
צריכת סיבים מופחתת בדיאטות דלות פחמימות יכולה להגביר את הסיכון לעצירות, ולהשפיע על בריאות מערכת העיכול
דיאטות דלות פחמימות עלולות להוביל לחוסרים תזונתיים ולחוסר איזון, מה שמשפיע על הבריאות הכללית.
ירידה חדה של כמות הפחמימות עשויה להוביל לעייפות, כאבי ראש ובעיות עיכול.
חשוב להקפיד לצרוך פחמימות, במקרה של מחסור בכמות מספקת של פחמימה עלול להיווצר מחסור בויטמינים ונזקים מצטברים.
שוני חברתי בולט במפגשים חברתיים.
הגברת סיכון למחלות שונות בשל ירידה בכמות הסיבים התזונתיים וחסרים תזונתיים שעלולים להיווצר, מחקרים מראים הגברת סיכון למחלות כמו סרטן, מחלות לב וכלי דם.
הפחתת הפחמימות עלולה להוביל לעלייה בכמות השומן, צריכה עודפת של שומן רווי רשורה לעלייה בסיכון לכבד שומני ולמחלות לב וכלי דם.
למי כדאי להמנע מכך: נשים הרות ומניקות, סוכרתיים ואנשים בעלי תפקודי כלייה נמוכים ובעלי היסטוריה של הפרעות אכילה